kabeljauw

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets (à 150 gram)
  • 4 tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • zout en peper

Gebakken Kabeljauw met knoflook en bieslook

08.12.'15

Het recept van deze week is: Gebakken kabeljauw, bedekt met knoflook en bieslook Het visvlees van de kabeljauw is stevig maar laat makkelijk los als de vis gaar is. De smaak van kabeljauw is fijn en eindeloos te combineren. Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken binnen 20 minuten.

Voordat we beginnen verwarmen we de grill voor op de hoogste stand. Tijdens het voorverwarmen kunt u beginnen met het afspoelen van de kabeljauwfilets. Doe dit onder de koude kraan en dep daarna de filets droog. Meng de kabeljauw in een diep bord met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 4 eetlepels bieslook.

Tip: de verse kabeljauwfilets zijn deze week in de Aanbieding

Wentel de filets door het mengsel van bloem, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Maak de tomaten schoon en haal de kapjes eraf. Meng het paneermeel met 2 eetlepels olijfolie en de rest van de bieslook en de knoflook.

Bedek de tomaten met het paneermengsel en zet de schoongemaakte tomaten in een ovenvast schaaltje. Voeg wat peper en zout toe naar smaak. Doe de tomaten ongeveer 5 minuten onder de hete grill. Smelt dan de boter en de overige olijfolie in een ruime koekenpan op een matig vuurtje.

Bak de kabeljauw filets op een matig vuur aan beide kanten bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 4-6 minuten. Haal de kabeljauw uit de pan en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel de kabeljauwfilets over 4 warme borden en zet de gegrilde tomaten ernaast.

Eet smakelijk!

Tip: dit recept is heerlijk met gebakken aardappels!

Bron: Visrecepten.nl

15-20 minuten

4 personen

diner