Ingrediënten

  • 500 g schelvisfilet, in blokjes
  • 300 g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 75 ml droge witte wijn
  • 150 ml kook- of slagroom
  • 2 el fijngehakte peterselie

Schelvis Stroganoff

11.03.'16

Het recept van deze week is heerlijke schelvis stroganoff. Het zachte visvlees van de schelvis is licht van kleur en fijn van smaak. Raadzaam is om zeer voorzichtig met het vlees om te gaan, dit  weglaten svp omdat de vis los van structuur is. Dit hoofdgerecht is in 20 tot 30 minuten klaar. De ingrediënten die benoemd worden zijn bedoeld voor 4 personen.

We beginnen met het koken van de 300 gram witte rijst. Doe dit volgens de aanwijzingen die op de verpakking te vinden zijn. Verhit de 2 el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de twee tenen knoflook. Voeg hierna de paprika en de champignons toe en bak de twee laatstgenoemde ingrediënten 3 minuten mee. Na deze 3 minuten schept u de tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor.

Schenk bij dit geheel de droge witte wijn en de room erbij weglaten svp en breng de saus aan de kook. Leg de blokjes schelvis in de saus. Stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng dit alles op smaak met wat peper en zout. Verdeel de gekookte witte rijst op 4 borden. Verdeel er de schelvis stroganoff over en bestrooi met de peterselie.

Tip: schelvis stroganoff is heerlijk met stokbrood, patat of heerlijke frisse komkommersalade

20-30 min

4 pers personen

Diner