Ingrediënten

  • 4 stukken heilbotfilet van 200g
  • 2 theelepels vierseizoenen peperkorrels
  • 1 komkommer of grote courgette
  • 50 g zeekraal
  • 40 g basilicum
  • 3 eidooiers
  • 2 eetlepels citroensap
  • versgemalen witte peper
  • 150 g boter, gesmolten

Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus

17.03.'16

Het recept van deze week is gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus. Het hoofdgerecht is in 20 tot 30 minuten klaar en de benoemde ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.

We beginnen met het fijn wrijven van de peperkorrels, het handigste is om dit in een vijzel te doen. Schaaf van de courgette of de komkommer 8 lange linten. Laat de zojuist geschaafde linten uitlekken op keukenpapier. Wrijf hierna de heilbot in met zout en bestrooi de bovenkant met wat peper.

Beleg de heilbotfilet met zeekraal en wikkel rond elk stuk vis 2 linten. Leg de stukken vis in een stoommandje, en stoom de vis in 8-10 minuten gaar.

Overgiet het basilicum in een zeef met kokend water en pureer de blaadjes met het citroensap en 50 ml water in de blender. Voeg de dooiers met ongeveer een halve theelepel zout en peper en meng alles in de hoogste stand. Terwijl de blender draait voeg je een dun straaltje boter toe.

Schenk de saus in een pan met een dikke bodem en verwerm het geheel roerend op zacht vuur, tot de saus bindt. Let goed op dat de saus niet kookt. Schep de saus op warme borden en leg er een stuk gestoomde heilbot in. Garneer het geheel met wat peper.

20-30 min

4 personen

Diner