Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediënten

  • 400 gram verse zalm – op kamertemperatuur
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 liter visbouillon van tabletten
  • 1 dunne prei, in dunne ringetjes
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 15 gram verse basilicum of peterselie, fijngehakt

Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen

29.12.'15

De kerstdagen zijn inmiddels achter de rug, het uiteinde van 2015 is in zicht en dat betekent dat we ons steeds vaker uitsloven in de keuken. Daarom is het recept van deze week een echte tip voor oudjaarsavond: Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen. Deze heerlijke soep staat binnen 20 minuten op tafel.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui heel zachtjes. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg hierbij de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar. Snijd hierna de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkomen, strooi dan de prei en feta erover.

Puur de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen, strooi de basilicum erover. De soep is nu klaar om te serveren.

Dit heerlijke snelle soepje kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf en garnalen. Laat de witvis wel even in de soep meekoken.

Tip: Deze soep is heerlijk met focaccia of stokbrood

20 minuten

4 Personen personen

Soep