Ingrediënten

  • 6 scholfilets (ongeveer 500 gram)
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 bakje tropisch fruit (250 gram)
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 el verse basilicum, fijngehakt
  • 50 gram bloem
  • 3-4 el olie

Gebakken schol met tropisch fruitsalsa

07.06.'16

Het recept van deze week is gebakken schol met tropisch fruitsalsa. Dit hoofdgerecht is in 20 tot 30 minuten klaar en is geschikt voor 4 personen.

Begin met het snijden van de scholfilets, snijd deze in de lengte door en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de filets zo 5 minuten liggen.

Snijd het tropische fruit in heel kleine stukjes en meng het in een schaaltje met 2 eetlepels sinaasappelsap en versgemalen peper. Schep vervolgens het bosuitje en het basilicum erdoor.

Wentel de scholfilets door de bloem en schud de overtollige bloem er weer af. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets in 3-4 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.

Leg de scholfilets op 4 warme borden en schep de tropisch fruitsalsa ernaast.

Tip: Dit gerecht smaakt lekker geserveerd met gele rijst en peultjes.

20-30 min

4 pers personen

Diner