Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediënten

  • 4 poonfilets zonder vel à 100 g
  • 25 g gedroogde paddenstoelen
  • 50 g boter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 300 g risotto
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 300 gemengde paddenstoelen, in stukjes
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 8 takjes tijm

Paddenstoelrisotto met poon en tijm

06.10.'15

Het recept van deze week is er een om je vingers bij af te likken: Paddenstoelrisotto met poon & tijm. Dit hoofdgerecht is geschikt voor 4 personen en is binnen drie kwartier redelijk gemakkelijk te bereiden.

Voordat je je kookkunsten loslaat op de paddenstoelrisotto met poon & tijm moet je de oven voorverwarmen op 200 graden. Nu kun je beginnen!

Week de gedroogde paddenstoelen in warm water. Smelt in een hapjespan zo’n 25 gram boter, de helft dus ongeveer van wat je nodig hebt voor dit recept. Fruit de sjalot. Het fruiten van een sjalot is het goudbruin laten bakken in olie of in dit geval dus in boter. Bak met de sjalot de risotto mee tot de korrels glazig zijn en glanzen.

Schenk de droge witte wijn bij de rijst. Het is de bedoeling dat de wijn zachtjes wordt opgenomen door de rijst. Dit gebeurt als je het zachtjes laat koken. Schenk de bouillon bij de rijst en wijn in 4 gelijke porties. Laat ook de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Kook in  15-20 minuten de rijst beetgaar.

Leg de 4 poonfilets op een bakplaat met bakpapier, bestrooi ze met peper en zout en verdeel de takjes tijm over de poonfilets. Bak de vis in de inmiddels verwarmde oven in 10 minuten gaar.

Smelt in een koekenpan de rest van de boter en bak hierin de paddenstoelen gedurende 3 minuten. Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout. Neem de risotto van het vuur, schep de paddenstoelen, de crème fraîche en 40 gram parmezaanse kaas erdoorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Verdeel de risotto over 4 borden, leg er per bord een poonfilet bij en serveer de borden met de rest van de kaas.

Eet smakelijk!

15-20 minuten

4 personen

Diner