Veelgestelde vragen

Welke vis kan ik het beste eten?
Schuitemaker heeft een uitgebreid aanbod aan verse vis van dichtbij. Dat betekent dat Schuitemaker zoveel mogelijk vis aanbiedt die op dat moment verantwoord gevangen is en liefst uit de buurt (bijv. de Noordzee) afkomstig is.

Hoe bereid ik de vis?
Vis is makkelijk te bereiden. Het Nederlands Visbureau heeft iedere week een visrecept. U kunt op de site www.visrecepten.nl veel over de diverse vissoorten te weten komen en voor elke vis is wel een passend gerecht te vinden met een eenvoudige bereidingswijze.

Bezorgen jullie ook?
Op dit moment bezorgen wij alleen nog catering vanaf 25 personen. Visschotels kunt u op 3 verkooppunten afhalen: op de Zeilmakerstraat bij AH ’t Heen in Katwijk, in het centrum van Katwijk, Voorstraat 9 en in Sassenheim, Oude Haven 3.

Past mijn visschotel in de koelkast?
Alle vis- en vleesschotels, m.u.v. de visschotel middel (5-8 pers), visschotel groot (7-10 pers) en de visschotel luxe (10-14 pers)* passen in een koelkast met gemiddelde afmeting van 50 cm breed. De schotels die in de koelkast passen worden verpakt in cateringdozen met maximale afmeting van         L 31 cm, B 46 cm, H 8 cm.

* Of deze schotel van 46 cm breed en 46 cm lang in uw koelkast van 50 cm breed past is afhankelijk van de diepte van uw koelkast.

Tot wanneer kan ik mijn visschotel uiterlijk bestellen?
Het is mogelijk een visschotel uiterlijk 1 dag voor de afhaaldatum te bestellen.

Hoe werkt de Schuitemaker Giftcard?
De giftcard van Schuitemaker werkt als een pinpas, maar dan zonder code. U kunt de pas in alle winkels en restaurants van Schuitemaker gebruiken net zolang tot het saldo op is. Bij iedere besteding zal het bedrag van het totale saldo afgeschreven worden. U hoeft de kaart dus niet in een keer te besteden.

Hoelang kan ik verse vis bewaren?
Mits bewaard in de koelkast bij 2-7 °C is verse vis 4 dagen houdbaar na productiedatum. Vacuüm verpakte vis is in de vriezer bij -18 °C tot 3 maanden houdbaar.

Hoe kan ik verse vis herkennen?
Verse vis is goed te herkennen aan een frisse geur, mooie rode kieuwen zonder slijm, heldere, zwarte en bolle ogen en een heldere slijmlaag en daardoor glanzende huid. De staart is stevig en eventuele schubben sluiten goed aan. De vis moet strak zijn en niet verslappen / buigen (dat is te merken wanneer u de vis bij de kop beetpakt).

Mijn account
Kunt u niet bestellen omdat u uw wachtwoord en/of gebruikersnaam kwijt bent? Ga naar LINK dit scherm en volg de stappen, binnen enkele minuten bent u weer ingelogd.