
Ingrediënten
- Kant-en-klaar pakket Schuitemaker (Binnenkort per 2 pers. te bestellen)
- Scheutje olijfolie
- Zout en peper
Coquilles met knolselderijcrème, zeekraal en umami-botersaus
10.11.'25
Coquilles met knolselderijcrème, zeekraal en umami-botersaus
Een feestelijk gerecht dat zó uit een restaurant lijkt te komen, maar bij jou thuis in een handomdraai op tafel staat. Alle smaken zijn perfect in balans: romige knolselderij, zilte zeekraal en zachte coquilles met een heerlijke saus van boterazijn en umami soja.
🎬 Bekijk in de video hieronder hoe je dit gerecht bereidt:
👩🍳 Zo maak je het
- Verwarm de knolselderijcrème
Open het zakje en verwarm de crème in een klein pannetje op laag vuur. Roer af en toe door tot deze mooi warm en glad is. - Bak de coquilles
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Leg de coquilles in de pan en bak ze tot de onderkant begint te kleuren. - Voeg de zeekraal toe
Doe de zeekraal bij de coquilles en bak kort mee. - Maak de saus af
Zodra de coquilles zijn omgedraaid, voeg je de boterazijn en de umami sojasaus toe. Laat even bruisen zodat de smaken goed mengen. - Opdienen
Verdeel de knolselderijcrème over de borden. Leg de zeekraal erop, vervolgens de coquilles. Lepel er wat van de saus overheen.
Eet smakelijk!
10 minuten
2 personen
Tussengerecht Kerst


