Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

coquille kerstrecept

Ingrediënten

  • Kant-en-klaar pakket Schuitemaker (Binnenkort per 2 pers. te bestellen)
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper

Coquilles met knolselderijcrème, zeekraal en umami-botersaus

10.11.'25

Coquilles met knolselderijcrème, zeekraal en umami-botersaus

Een feestelijk gerecht dat zó uit een restaurant lijkt te komen, maar bij jou thuis in een handomdraai op tafel staat. Alle smaken zijn perfect in balans: romige knolselderij, zilte zeekraal en zachte coquilles met een heerlijke saus van boterazijn en umami soja.

🎬 Bekijk in de video hieronder hoe je dit gerecht bereidt:

Bereiding coquilles

👩‍🍳 Zo maak je het

  1. Verwarm de knolselderijcrème
    Open het zakje en verwarm de crème in een klein pannetje op laag vuur. Roer af en toe door tot deze mooi warm en glad is.
  2. Bak de coquilles
    Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Leg de coquilles in de pan en bak ze tot de onderkant begint te kleuren.
  3. Voeg de zeekraal toe
    Doe de zeekraal bij de coquilles en bak kort mee.
  4. Maak de saus af
    Zodra de coquilles zijn omgedraaid, voeg je de boterazijn en de umami sojasaus toe. Laat even bruisen zodat de smaken goed mengen.
  5. Opdienen
    Verdeel de knolselderijcrème over de borden. Leg de zeekraal erop, vervolgens de coquilles. Lepel er wat van de saus overheen.

Eet smakelijk!

10 minuten

2 personen

Tussengerecht Kerst