Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediënten

  • 6 scholfilets (ca. 500 g)
  • sap van ½ sinaasappel
  • 1 bakje tropisch fruit (250 g), in heel kleine stukjes
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
  • 50 g bloem
  • 3-4 eetlepels olie

Gebakken schol met tropisch fruitsalsa

06.10.'15

Het recept van deze week is er een om de zomerse vibes terug te brengen: de gebakken schol met tropische fruitsalsa. Dit is misschien het wel vrolijkste gerecht wat we op de website hebben geplaatst. De gebakken schol met tropische fruitsalsa is te bereiden in 25 minuten, bevat slechts 280 kcal en is geschikt voor 4 personen.

Begin met het snijden van de scholfilets, doe dit in de lengte, wrijf de scholfilets in met peper en zout en wrijf de filets in met 2 eetlepels sinaasappelsap. Nadat je de filets hebt ingewreven laat je ze zo’n 5 minuten liggen.

Meng dan de stukjes tropisch fruit in een schaaltje met 2 eetlepels sinaasappelsap en versgemalen peper. Wentel de scholfilets door de bloem heen, schud de het overtollige bloem er weer af. Verhit de olie in een koekenpan met anti aanbaklaag. Bak de scholfilets in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Probeer de scholfilets halverwege te draaien.

Leg de schol op vier warme borden neer, schep de fruitsalsa er overheen en geniet.

25 minuten

4 personen

Diner