
Ingrediënten
- 2 kg verse Zeeuwse mosselen +
- 1 blikje ansjovis (in olie), fijngehakt
- 1 biologische citroen (rasp + sap)
- 500 gr verse pasta (bijv. tagliatelle of linguine)
- 2 el roomboter
- 1 rode peper, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 50 ml droge witte wijn
- Handje verse peterselie, grof gehakt
- Peper naar smaak
Gekookte mosselen, ansjovis & citroen
De eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen zijn er weer! Met keuze uit Jumbo’s (een volle mossel, groot van formaat) of Supers (wat kleiner, maar bomvol smaak). Welke je ook kiest: ze zijn heerlijk mals en perfect voor een zomerse maaltijd. Naast dat ze ontzettend lekker zijn, zijn mosselen ook nog eens een bron van gezonde mineralen en vitaminen.
We merken dat sommige mensen mosselen liever overslaan omdat er wordt gedacht dat het moeilijk is om te bereiden. Gelukkig is het helemaal niet zo lastig als het lijkt: mosselen bereiden is juist snel en simpel. In dit recept combineren we ze met verse pasta, ansjovis, citroen en een tikje pit van rode peper. Een licht gerecht dat barst van smaak, ideaal voor een warme dag.
👩🍳 Bereiding
Mosselen schoonmaken
Spoel de mosselen onder koud water. Gooi kapotte of open mosselen die niet sluiten weg.Basis maken
Open het blikje ansjovis en verhit de olie uit het blikje in een diepe pan. Bak de ansjovis hierin totdat deze wegsmelt. Fruit vervolgens de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan in dezelfde pan.Mosselen stomen
Voeg de mosselen en witte wijn toe. Zet het deksel op de pan en stoom de mosselen in ca. 5–7 minuten gaar, tot ze allemaal openstaan. Schud de pan tussendoor even om en voeg wat zwarte peper toe.Pasta koken
Kook ondertussen de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar houd een kopje kookvocht apart.Saus afmaken
Rasp de citroen en pers het sap uit. Voeg dit toe aan de mosselen. Doe ook de gekookte pasta en wat kookvocht erbij in de pan. Meng alles goed door, zodat de smaken zich mooi verdelen.Serveren
Bestrooi rijkelijk met verse peterselie en breng verder op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout (let op, de ansjovis is al behoorlijk zout, dus doe dit naar smaak). Serveer direct, eventueel met wat extra citroenpartjes.
Wijntip!
De Fiano Cala Luna is heerlijk sappig en fruitig mét een zilte ondertoon en past daardoor perfect bij de nieuwe oogst Zeeuwse mosselen. Of kies een aromatische witte wijn zoals een Grüner Veltliner of Viognier. Bekijk hier al onze wijnkeuzes, of bezoek onze winkel op de Voorstraat.
Eet smakelijk!
30 minuten
4 personen
diner


