
Ingrediënten
- 2 rogvleugelfilets van 150 g +
- sap van ½ citroen
- 50 g bloem
- 30 g boter
- 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 el olijfolie
- 2 el kappertjes
- 150 ml droge witte wijn
Rogvleugel met kappertjesjus en tomaatjes
Rogvleugel is een echte delicatesse: zacht, sappig en verfijnd van smaak. In dit recept combineren we de vis met een frisse kappertjesjus en geroosterde tomaatjes voor een prachtig gebalanceerd gerecht dat eenvoudig te bereiden is, maar toch restaurantwaardig oogt.
Bereiding
Wrijf de rogvleugelfilets in met zout, versgemalen peper en een beetje citroensap. Laat de vis 5 minuten intrekken. Verwarm intussen de ovengrill voor.
Strooi bloem op een bord en haal de filets erdoorheen, zodat ze licht bedekt zijn.
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de rogvleugelfilets in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
Meng de tomaatjes in een ovenschaal met een scheut olijfolie en wat versgemalen peper. Rooster ze in 4-6 minuten onder de grill tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Leg de rogvleugelfilets op warme borden. Roer de kappertjes samen met een scheut witte wijn en een klein beetje water door het bakvet. Laat dit kort bruisend inkoken tot een smaakvolle jus.
Schep de jus over de vis en serveer met de geroosterde tomaatjes.
Serveer de rogvleugel met wat knapperig brood of een lichte salade, en je hebt een smaakvol diner dat gegarandeerd indruk maakt. Eenvoudig, elegant en vol smaak!
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
30 minuten
4 personen
diner

