
Ingrediënten
- 4 hele schollen, schoongemaakt
- 5 el olijfolie
- 4 eieren
- 2 sneetjes (oud) brood, in blokjes
- 1 krop romaine- of botersla
- 1 rode ui in dunne ringen
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- caesardressing
- zout en peper
- partjes citroen, voor erbij
Gegrilde schol met snelle caesarsalade
Het is weer tijd voor schol! Schol is nu op z’n best: vers, mals en vol van smaak. Dit eenvoudige recept laat zien hoe je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel zet. Terwijl de schol in de oven ligt te garen, maak je in de frisse caesarsalade. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd – of trek er dit weekend een Spaanse Albariño bij open en geniet van een ontspannen, smaakvolle weekendmaaltijd.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel ze en snijd in partjes.
- Maak de croutons: verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het brood in 2–3 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi met wat zout en laat afkoelen op een bord.
- Bereid de schol: leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de resterende 3 eetlepels olijfolie, een kneepje citroen en bestrooi met zout en peper.
- Grillen: schuif de schol in de oven en gaar deze in ongeveer 20 minuten.
- Maak de salade: verdeel de sla, uiringen en partjes ei over vier borden en sprenkel de dressing erover. Bestrooi met Parmezaan en croutons.
- Serveren: leg de schol naast de salade. Serveer met partjes citroen en eventueel ciabatta, gekookte krieltjes of verse frites.
Deze smaakvolle en gezonde maaltijd zit vol eiwitten en omega-3 vetzuren. Perfect voor wie lekker en verantwoord wil eten. Kom langs bij Vishandel Schuitemaker voor heerlijke verse schol, zodat je meteen zelf aan de slag.
40 minuten
4 personen
diner

