
Ingrediënten
- Kant-en-klaar pakket van Schuitemaker hoofdgerecht +
- Klontje roomboter of olijfolie
- Zout en peper
Zalmtongrol met pompoencrème en Hollandaisesaus
Dit klassieke hoofdgerecht valt altijd in de smaak. Met onze kant-en-klare zalmtongrolletjes zet u zonder stress een feestelijk hoofdgerecht op tafel met de kerst. We laten je hieronder stap voor stap zien hoe je dit heerlijke gerecht in een handomdraai bereidt.
Bekijk in de onderstaande video hoe wij de borden hebben opgemaakt.
👩🍳 Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C
Leg de zalmtongrollen in een ovenschaal en verwarm ze 15–20 minuten, tot ze gaar zijn.Verwarm ondertussen de pompoencrème in een pannetje
Bak de groenten
Snijd de champignons in plakjes en bak ze goudbruin in wat boter of olie. Voeg op het laatst de zeekraal toe en bak kort mee (1–2 minuten). Breng op smaak met een snufje peper.Verwarm de Hollandaisesaus
Tijd om op te maken
Maak met twee lepels mooie quenelles van de pompoencrème (zie video). Leg in het midden wat groente met daarboven op de warme zalmtongrol. Lepel er wat Hollandaisesaus omheen en serveer direct.
🍠 Serveertip: Erg lekker in combinatie met wat roseval aardappeltjes uit de oven.
20 minuten
2 personen
Hoofdgerecht kerst


