Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Gerecht zalmtongrol

Ingrediënten

Zalmtongrol met pompoencrème en Hollandaisesaus

13.11.'25

Dit klassieke hoofdgerecht valt altijd in de smaak. Met onze kant-en-klare zalmtongrolletjes zet u zonder stress een feestelijk hoofdgerecht op tafel met de kerst. We laten je hieronder stap voor stap zien hoe je dit heerlijke gerecht in een handomdraai bereidt.

Bekijk in de onderstaande video hoe wij de borden hebben opgemaakt.

zalmtongrol film

 

👩‍🍳 Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C
    Leg de zalmtongrollen in een ovenschaal en verwarm ze 15–20 minuten, tot ze gaar zijn.

  2. Verwarm ondertussen de pompoencrème in een pannetje

  3. Bak de groenten
    Snijd de champignons in plakjes en bak ze goudbruin in wat boter of olie. Voeg op het laatst de zeekraal toe en bak kort mee (1–2 minuten). Breng op smaak met een snufje peper.

  4. Verwarm de Hollandaisesaus

  5. Tijd om op te maken
    Maak met twee lepels mooie quenelles van de pompoencrème (zie video). Leg in het midden wat groente met daarboven op de warme zalmtongrol. Lepel er wat Hollandaisesaus omheen en serveer direct.

🍠 Serveertip: Erg lekker in combinatie met wat roseval aardappeltjes uit de oven.

20 minuten

2 personen

Hoofdgerecht kerst