Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Zeewolf met scheermessen

Ingrediënten

Zeewolf met Hollandse garnalen, scheermessen en parelcouscous

15.08.'25

Vis, schaal- en schelpdieren op hun best! Dit trio van zeevruchten barst van de smaak en is perfect voor een bijzonder diner of feestelijke gelegenheid.

Bereiding

  1. Parelcouscous koken Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg de visbouillonblokjes toe aan het kookwater voor extra smaak.
  2. Aspergetips grillen Wrijf de aspergetips in met wat olijfolie. Grill ze op hoog vuur in ca. 6 minuten gaar in een grillpan. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Scheermessen bakken Verhit in een koekenpan een flinke scheut olijfolie of een klont boter. Bak de scheermessen 3–5 minuten op hoog vuur (niet te lang, anders worden ze taai). Haal ze uit de pan.
  4. Knoflookolie maken Zet het vuur laag, knijp de knoflooktenen uit boven de olie/boter van de scheermessen en verwarm 3 minuten. Zet daarna het vuur uit.
  5. Zeewolf bakken Verhit olie of boter in een grote koekenpan en bak de moten zeewolf 4–7 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
  6. Opdienen Verdeel de parelcouscous, scheermessen en aspergetips over de borden. Leg op elk bord een moot zeewolf, strooi er de Hollandse garnalen over en lepel wat van de knoflookolie eroverheen.
  7. Serveren Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en serveer direct.

Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl

30 minuten

4 personen personen

diner