Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Broodje Hollandse Nieuwe

Ingrediënten

  • 4 haringen, in brede repen
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 4 bruine bollen
  • ½ fles kerriesaus
  • 40 g veldsla
  • 75 g wortelreepjes
  • ½ komkommer, in blokjes

Broodje Haring met Kerriesaus en Zure Ui

06.06.'25

Woensdag 18 juni is het weer zover: de start van het seizoen van de Hollandse Nieuwe. Zin in een oer-Hollands broodje met een verrassende twist? Dit recept combineert de zilte smaak van haring met een romige kerriesaus en friszure, roze uien. Een heerlijke variatie op de klassieke variant van een broodje haring met ui.

Bereiding

  1. Marineer de uien: Snijd de uien in dunne ringen en doe ze in een schaaltje. Schenk er voldoende azijn over zodat de uien onderstaan. Laat de uienringen 1 tot 2 uur marineren; ze worden dan prachtig roze en lekker zacht. Laat ze daarna goed uitlekken in een zeef.
  2. Bereid de broodjes: Bestrijk de onderkant van de broodjes royaal met de kerriesaus en leg ze op borden.
  3. Beleg de broodjes: Verdeel de veldsla en wortelreepjes over de kerriesaus. Maak hierop een klein bergje van de komkommer.
  4. Voeg de haring toe: Leg de repen haring netjes op de komkommer.
  5. Maak af: Schep nog een lepeltje kerriesaus over de haring en verdeel de gemarineerde uienringen erover. Plaats de bovenkant van het broodje erop.
  6. Serveren: Serveer de broodjes direct, eventueel met een portie frieten ernaast. Geef de rest van de kerriesaus erbij om te dippen.

Eet smakelijk!

De Hollandse Nieuwe zijn binnenkort weer bij ons te verkrijgen! Woensdag 18 juni is het zo ver.

Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl

15 minuten

4 personen

lunch