Ingrediënten
- 4 nieuwe/zoute haringen
- 2 rode uien
- 100 ml witte wijnazijn
- 1 sinaasappel
- 4 grote, dikke sneden (donker) vloerbrood
- 25 gram zachte boter
- 2 el grove mosterd
- 50 gram veldsla
- 6 amsterdamse uien, in vieren
- 1-2 el kappertjes
Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui
Het recept van deze week is bruschetta met haring en gemarineerde rode ui. Dit lunchgerecht is in 35 minuten klaar en is geschikt voor 4 personen.
Begin met de uienringen in een schaaltje te leggen en schenk de azijn erover. Laat de uienringen zo minstens 30 minuten staan tot ze wat zachter zijn en dieproze van kleur.
Schil de sinaasappel dik, snijd hierbij ook de witte velletjes weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snijd vervolgens de haringen in lange repen.
Rooster de sneden brood in een grillpan tot er mooi bruine strepen op komen.
Bestrijk de sneden met boter en mosterd en verdeel de veldsla erover. Leg hier de repen haring op met de partjes sinaasappel ertussen.
Verdeel de uienringen, Amsterdamse uien en kappertjes over de bruschetta.
Serveer de bruschette op borden.
35 minuten
4 personen
Lunch