Ingrediënten

  • 4 dorades, panklaar
  • 2 limoenen, in plakjes
  • 1 bosje koriander, grofgehakt
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 2 el olijfolie

Dorade met spek, limoen & koriander

17.02.'16

Het recept van deze week is heerlijke geroosterde dorade met spek, limoen & koriander. Dit heerlijke hoofdgerecht is in 20-30 minuten klaar en de ingrediënten die vermeld staan zijn bedoeld voor 4 personen.

We beginnen met het voorverwarmen van de oven tot 200 graden. Tijdens het voorverwarmen van de oven maken we de dorades schoon onder stromend water. Vervolgens deppen we de vis droog. De dorades vullen we met de limoen en de koriander.

Wikkel de plakjes ontbijtspek om de vis. Het spek kunt u eventueel vastzetten met cocktailprikkers. Bestrooi het geheel met zout en peper en leg de dorades op een bakplaat met bakpapier. Rooster de dorades 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Rooster de vis tot deze gaar is (het spek moet bruin en krokant zijn).

Tip: Dit recept is heerlijk om eens te proberen met couscous met extra koriander, pistachenootjes, limoen(sap) en olijfolie.

Volgt u Schuitemaker’s Vishandel al op Facebook?

20-30 min

4 personen

Diner