Ingrediƫnten
- 450 gr gamba's gepeld zonder kop (diepvries)
- 1 teentje knoflook
- 1 rode chilipeper
- Sap van een halve citroen
- Olijfolie
- Zout/peper
Gambaspiesjes van de grill
14.08.'24
Een barbecue is niet compleet zonder spiesjes, en gambaspiesjes van de grill zijn een heerlijke en verrassende aanvulling op je barbecuefeest. Ze zijn eenvoudig te maken, en je kunt ze gemakkelijk van tevoren voorbereiden. In dit recept laten we je zien hoe je gamba’s perfect kunt grillen.
Bereiding
- Rijg drie gamba’s aan elk stokje (afhankelijk van de grootte van de gamba’s) en leg ze in een diepe schaal.
- Besprenkel de gamba’s met olijfolie en het sap van een halve citroen.
- Hak een teentje knoflook en een chilipeper (inclusief zaadlijst) fijn en voeg deze toe aan de marinade.
- Breng op smaak met peper en zout, en laat de gamba’s minimaal een halfuur in de marinade staan.
- Haal de gamba’s uit de marinade en gril ze op een hoge temperatuur in ongeveer 5 minuten gaar, draai ze halverwege om.
- Leg de spiesjes kruislings op een bord en serveer direct.
Lekker om te serveren met een salade of een vers afgebakken stokbrood.
30 minuten
4 personen
BBQ