Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediënten

  • 4 Kabeljauwfilets met huid à 150 g
  • 5 el olijfolie
  • 700 g krieltjes (koelvers)
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 takjes tijm

Gebakken Kabeljauw filet met Provençaalse tomaatjes

20.01.'16

Het recept van de week is gebakken kabeljauwfilet met Provençaalse tomaatjes. Dit heerlijke hoofdgerecht is gemakkelijk te maken en binnen 20 minuten klaar. Het visvlees van de kabeljauwfilets is stevig, maar als de vis eenmaal gaar is laat het makkelijk los. Kabeljauw wordt vaak gebakken, gegrild, gestoofd of gekookt en is door de fijne smaak eindeloos te combineren.

Voordat we beginnen met het recept, verhitten we in een ruime hapjes- of koekenpan de 3 el olijfolie. Bak de 700 gram aan krieltjes gedurende 10 minuten totdat de krieltjes een mooie goudbruine kleur hebben en gaar zijn.

Hierna pakken we een koeken- of vispan en verhitten we de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de vier kabeljauwfilets met zout en peper, en bak de filets 3 minuten op de huidkant. Keer hierna de vis om en bak aan de andere kant in nog 2 minuten net gaar. Haal na deze 5 minuten de gebakken kabeljauwfilets uit de pan en houd het warm.

Fruit de knoflook in de pan, bak de tomaatjes twee minuten mee. Voeg de 75 ml droge witte wijn en de tijm toe. Verwarm het geheel 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Leg de gebakken kabeljauwfilet op vier borden, schep er de tomaatjes overheen en serveer dit alles met de al eerder gebakken krieltjes.

Serveertip: Het recept Gebakken kabeljauwfilet met Provençaalse tomaatjes is door de veelzijdige smaak van de vis eindeloos te combineren. Probeer het daarom eens met sperziebonen of een verse salade, hartstikke lekker en gezond!

Eet smakelijk!

10-20 min

4 personen

Diner