Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Gebakken schol met Italiaanse tomatensaus

Ingrediƫnten

  • 600 g scholfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 5 el olijfolie
  • 2 el rode pesto
  • 4 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • zout en peper, versgemalen

Gebakken schol met Italiaanse tomatensaus

10.08.'23

  1. Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Halveer de kerstomaatjes.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Roer de pesto erdoor en bak de tomaatjes 4-6 minuten zachtjes mee.
  3. Roer op een bord de bloem met zout, peper en paprikapoeder door elkaar. Wentel de scholfilets erdoor. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
  4. Leg de scholfilets op vier borden en schep de tomatensaus erbij.

Lekker om te serveren met verse pasta.
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl

30 min

4 personen

diner