Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Gebakken sliptong met witte wijn

Ingrediënten

  • 4 sliptongen (ontveld)
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml visfond
  • 150 ml houdbare slagroom
  • 4 el bloem
  • 50 g roomboter
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el fijngesneden peterselie

Gebakken sliptong met garnaaltjes en witte wijnsaus

05.02.'24

Deze week in ´recept van de week´ een recept waarbij het water ons al in de mond liep bij de naam van het gerecht: Gebakken sliptong met garnaaltjes en witte wijnsaus. Dit heerlijke gerecht is bedoeld als hoofdgerecht en heeft een bereidingstijd van maximaal een half uur. Het gerecht is qua bereiding niet ingewikkeld, dus lees mee en probeer het vooral zelf een keer thuis.

Breng in een steelpan de sjalot met de wijn en de fond aan de kook. Kook dit in tot 100 ml. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in. De dikte van de saus hangt puur af van je smaak. Dep de sliptongen zo droog mogelijk met keukenpapier en breng ze op smaak door ze te bestrooien met peper en zout. Strooi hierna de bloem op een bord en haal de sliptongen erdoor.

Smelt de boter in een ruime koeken- of vispan. Bak dan de sliptongen ongeveer 5 minuten, het is de bedoeling dat de sliptongen goudbruin zijn of net gaar. Draai de vis ongeveer halverwege de tijd, zodat ook de kleur aan beide zijden gelijk blijft. Voeg dan de peterselie en peper naar smaak aan de saus toe.

Leg de gebakken sliptong op de borden, bestrooi het met garnalen en lepel er subtiel witte wijnsaus over.

Extra Tip: bij de saus is het raadzaam een pakje houdbare slagroom te gebruiken, houdbare slagroom is beter bestand tegen verhitting.

20-30 minuten

4 personen

Diner