Ingrediƫnten
- 4 zeewolffilets Ć 150 g
- 5 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 courgette, in blokjes
- 250 g cherrytomaatjes, in stukjes
- 1 blik linzen (425 ml), uitgelekt
- 2 tl harissa
- chilipeper met molen
- 3 el koriander, grof gehakt
- 1 limoen, in partjes
Gebakken zeewolf met mediterrane linzen
10.05.'22
Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee. Schep de tomaatjes erdoor en bak nog 3 minuten.
Verhit in een andere koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de zeewolffilets met zout en peper en bak ze in 6 minuten aan beide kanten bruin en net gaar.
Schep intussen de linzen en harissa door de groenten en warm 2-3 minuten mee. Voeg zout naar smaak toe.
Schep de linzen op 4 borden. Leg er de zeewolffilets bij. Bestrooi met chilipeper en koriander naar smaak. Geef er de partjes limoen bij.
Tip! Lekker om te serveren met turks brood.
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
30 min
4 personen
lunch, diner