Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediƫnten

  • 4 zeewolffilets Ć  150 g
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 250 g cherrytomaatjes, in stukjes
  • 1 blik linzen (425 ml), uitgelekt
  • 2 tl harissa
  • chilipeper met molen
  • 3 el koriander, grof gehakt
  • 1 limoen, in partjes

Gebakken zeewolf met mediterrane linzen

10.05.'22

Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee. Schep de tomaatjes erdoor en bak nog 3 minuten.

Verhit in een andere koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de zeewolffilets met zout en peper en bak ze in 6 minuten aan beide kanten bruin en net gaar.

Schep intussen de linzen en harissa door de groenten en warm 2-3 minuten mee. Voeg zout naar smaak toe.

Schep de linzen op 4 borden. Leg er de zeewolffilets bij. Bestrooi met chilipeper en koriander naar smaak. Geef er de partjes limoen bij.

Tip! Lekker om te serveren met turks brood.

Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl

30 min

4 personen

lunch, diner