Ingrediënten

  • 600 g heekfilet, in 4 stukken
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 100 g krul slamelange
  • 3 tomaten, in partjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 stokbrood, voor erbij

Lauwwarme salade met heekfilet

24.08.'16

Bestrooi de heelfilets met zout en peper. Leg er een takje rozemarijn op en wikkel de vis in het spek. Steek vast met 1-2 cocktailprikkers. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de heekvinken in 6 min. aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel intussen de sla, de tomaten en de uienringen over 4 borden. Klop een vinaigrette van het citroensap, de mosterd, de extra vierge olijfolie en zout en peper naar smaak. Besprenkel de salades met de citroenvinaigrette. Leg op elke salade een heekvink en serveer met het stokbrood.

Tip: Vervang voor een slankere salade het ontbijtspek door rauwe ham of bacon.

Recept afkomstig van www.visrecepten.nl

20 - 30 minuten

4 personen personen

Diner