Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediënten

  • 1 gestoomde/gerookte makreel á 400 gram
  • 250 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 2 sinaasappels
  • halve eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 bosui, in dunne ringen
  • 2 eetlepels kleine zwarte olijfjes
  • 75 gram rucola

Makreelsalade met sinaasappel en sperziebonen

06.01.'16

Geheel in de stijl van de goede voornemens beginnen we reeks van recepten met een gezond recept van de week. Ditmaal de makreelsalade met sinaasappel en sperziebonen. De makreelsalade is als lunch met slechts 20-30 minuten bereidingstijd.

Begin met het verwijderen van het vel van de makreel en neem het visvlees af van de graten. Verdeel de filets in grove stukken. Pak de 250 gram aan gehalveerde sperziebonen en kook ze in ruim kokend water met wat zout in 8 minuten beetgaar. Spoel de boontjes hierna in een zeef onder koud water; laat de sperziebonen goed uitlekken. Neem de twee sinaasappels en snijd ze dik, let op dat je ook het witte vel wegsnijdt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en probeer hierbij het uitlopende sap op te vangen.

Klop hierna het vrijgekomen sap met de azijn, mosterd en olijfolie in een geschikte schaal tot de uiteindelijke dressing; voeg hierbij zout en peper toe naar smaak. Schep de stukken makreel met de partjes sinaasappel, sperziebonen, bosui en olijven door de net gemaakte dressing. Laat de makreelsalade 10 minuten staan, pas vlak voor het serveren serveer je de rucola erdoor.

Tip: De makreelsalade is heerlijk met stokbrood of focaccia

Op de hoogte blijven van de nieuwtjes van Schuitemaker en als eerste het nieuwe recept van de week lezen? Like ons dan op Facebook!

bron: http://www.visrecepten.nl/

20-30 minuten

4 personen

Lunch