Ingrediënten
- 200 g mulfilet, in stukjes
- 8 plakjes bladerdeeg
- 2 uien, gesnipperd
- 1 blik mais van 285 g, uitgelekt
- 200 g spinazie
- 2 tl ras-el-hanout
- 3 eieren
- 130 g roomkaas
- 3 el olijfolie
- peper & zout
Mini hartige taart met mul, spinazie en maïs
04.09.'24
Makkelijk, smaakvol en leuk om te serveren. Met deze mini hartige taartjes met mul, spinazie en maïs gooi je hoge ogen bij je gezin of tijdens een etentje met vrienden. Boordevol groenten en lekker kruidig door de ras el hanout.
Bereiding
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C en vet 4 ovenvaste schaaltjes van ongeveer 14 cm doorsnede in met olijfolie.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui een paar minuten tot deze glazig is.
- Voeg de maïs, spinazie en ras-el-hanout toe en roerbak dit tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
- Klop de eieren los met de roomkaas en wat peper en zout.
- Leg in elk ovenschaaltje 2 plakjes bladerdeeg. Draai het 2e plakje een kwartslag zodat de zijkanten overal ongeveer even hoog zijn en druk het deeg goed tegen de rand van het schaaltje.
- Schep de stukjes rauwe mulfilet door het maïsmengsel en verdeel dit over de ovenschaaltjes.
- Schenk het eimengsel er voorzichtig overheen en bak de mini hartige taartjes in 30 minuten in het midden van de oven gaar.
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
30 minuten
4 personen
Lunch