Ingrediënten
- 1 hele zeebaars, ca. 1 kg schoongemaakt
- 3 el olijfolie
- 2 eiwitten
- 1 kg grof zeezout
- 1 citroen in plakken
- 4 takjes verse tijm
- 50 g bloem
- 1 vel bakpapier
Ongeschubde wilde zeebaars in zoutkorst
28.12.'21
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Was de vis, dep goed droog en wrijf in met olijfolie. Vul de buikholte van de vis met plakjes citroen en takjes tijm. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en klop eiwitten met bloem los in een grote mengkom. Roer het zeezout erdoor en leg 1/4 deel van dit zoutmengsel op de bakplaat. Leg de vis erop en bedek de rest van het zoutmengsel.
Schuif in de oven en laat 20 minuten gaar worden. De randjes van de zoutkorst worden dan net lichtbruin. Breek de korst open en serveer!
(Wij verkopen grof zeezout in zakken van 1 kg in onze viswinkels)