Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediënten

  • 400 g rivierkreeftjes (langoustines)
  • 750 g rijpe tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 eetlepels verse oregano of tijm, fijnegehakt
  • versgemalen peper
  • 200 ml creme fraiche of room
  • 400 g koelverse pappardelle

Pappardelle met tomatenroomsaus en rivierkreeftjes

27.01.'16

Rivierkreeftjes zijn echte delicatesse uit zoet water, en wij wilden als echte liefhebbers graag een recept van de week met rivierkreeftjes plaatsen. Deze week papperdelle met tomatenroomsaus en rivierkreeftjes, dit hoofdgerecht is binnen 20 tot 30 minuten ‘ready to eat’. De ingrediënten die benoemd worden in dit recept zijn bedoeld voor een hoofdgerecht voor vier personen.

Bereiding 
Snijd vier rijpe tomaten in vier kwarten, verwijder dan de zaadjes en snijd het vruchtvlees in gelijke reepjes. Snijd de rest van de tomaten, je hebt ongeveer nog 350/400 gram aan tomaten over, in stukjes. Laat de tomaten even met rust en verwarm de olijfolie in een pan en fruit de twee sjalotjes zachtjes glazig. Nadat je de sjalotjes gefruit hebt voeg je de stukjes tomaat (inclusief zaden en vocht van de andere tomaten) toe. Aan dit geheel voeg je een eetlepel oregano toe en dit roer je door, nadat je de oregano hebt toegevoegd en hebt geroerd voeg je wat peper en zout toe. Laat dit alles 10 minuten zacht aan sudderen.

Terwijl het bovenstaande geheel staat te sudderen, kook je de papperdelle, volg hierbij de aanwijzingen die altijd achter op het pak vermeld staan. Pureer de tomaten met een keukenmachine of een staafmixer, totdat het een gladde saus is. Als de tomaten gepureerd zijn voeg je de room of creme fraiche doorheen, roer dit tot een geheel.

Als de saus eenmaal klaar is giet je de pasta af en schep je de gekookte pappardelle met de tomaatreepjes en driekwart van de rivierkreeftjes (dus ongeveer 300 gram) door de saus.
Warm het gerecht nog even op en schep het eindresultaat in diepe pasta borden. Strooi dan het restant van de rivierkreeftjes en de oregano erover.

Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven van de nieuwtjes van Schuitemaker en als eerste het nieuwe recept van de week lezen? Like en volg ons dan op Facebook!

Tip: Dit recept is ook heerlijk met vers geschaafde Parmezaanse kaas(flinters)
recept afkomstig van www.visrecepten.nl

20-30 Min

4 Personen personen

Diner