Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Pastasalade met zalm en rucola

Ingrediënten

  • 200 gr zalm
  • 100 gr gerookte zalm (of zalmbuikjes)
  • 400 g penne
  • 2 el pijnboompitten
  • 250 g mascarpone
  • 1½ tl citroenrasp
  • 100 g rucola
  • 2 el balsamico
  • peper en zout
  • dille en/of bieslook

Pastasalade met zalm en rucola

18.09.'24

Frisse Pastasalade met zalm en rucola

Op zoek naar een lichte en smaakvolle maaltijd die perfect is voor lunch of diner? Deze pastasalade combineert het beste van twee zalmsoorten: de zachte smaak van verse zalm en de hartige, rokerige tonen van gerookte zalm. De citroen zorgt voor een frisse tegenhanger. In een handomdraai zet je deze maaltijd op tafel die zowel koud als lauwwarm heerlijk smaakt. Perfect voor een zomerse picknick, een lunch op het werk of een ontspannen diner thuis.

Bereiding

  1. Kook de pasta: Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.
  2. Rooster de pijnboompitten: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin en knapperig zijn. Zet ze opzij.
  3. Bereid de verse zalm: Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de verse zalmfilet met zout en peper en bak deze in ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat hij rosé is van binnen. Laat iets afkoelen en verdeel de zalm in grove stukken.
  4. Mascarpone-citroenmengsel: Roer de mascarpone los in een kom en meng dit met de citroenrasp en een scheutje citroensap voor extra frisheid.
  5. Meng de salade: Doe de pasta in een grote kom en meng de verse zalm, mascarpone-citroenmengsel en grof gehakte rucola door de warme pasta. Voeg naar wens wat van het kookwater toe om de saus romiger te maken.
  6. Breng op smaak: Breng de pastasalade op smaak met peper, zout en de balsamicoazijn. Voeg eventueel extra citroensap toe om de smaken nog wat omhoog te halen.
  7. Garneer en serveer: Schep de pastasalade op borden en garneer met dunne plakjes gerookte zalm bovenop. Of serveer met zalmbuikjes. Bestrooi vervolgens met de geroosterde pijnboompitten en eventueel verse kruiden zoals dille of bieslook voor extra smaak.

Serveer direct en geniet van deze heerlijke combinatie van smaken.

Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl

20 minuten

4 personen

lunch