Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Foto van kabeljauw en tagliatelle

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauwfilet met vel en graat +
  • 600 g kabeljauwafsnijdsel
  • bladpeterselie, naar smaak
  • kervel, naar smaak
  • 2 blaadjes salie
  • 50 g Japans broodkruim (panko) +
  • 75 g prei, de witte delen, in ringen
  • 40 g witte ui, gesnipperd
  • het sap van een ½ citroen
  • 1 laurierblaadje
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 ml olijfolie
  • 10 witte peperkorrels
  • 4 jeneverbessen
  • 1 stuk foelie
  • 10 g verse lavas
  • 600 g tagliatelle

Kabeljauw met kruidenkorst en tagliatelle

06.03.'24

Een bordje vol kabeljauw met een kruidenkorst, tagliatelle en bouillon van lavas*. Een perfecte maaltijd om samen van te genieten. De tagliatelle combineert heerlijk bij de bouillon met de kabeljauw.

*Lavas, ook bekend als maggikruid, is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de keuken vanwege zijn aromatische en kruidige smaak. Het wordt vaak vergeleken met selderij vanwege de vergelijkbare smaak, maar het heeft een intensere en krachtigere aroma.

Bereiding:

  1. Meng voor de kruidenkorst de peterselie, kervel en salie samen met de panko in een keukenmachine. Voeg zout toe en mix nog even, maar niet te lang, anders wordt het kruim plakkerig.
  2. Snijd de kabeljauwhaas (het dikke deel van de filet) af en verdeel deze in 4 stukken van ongeveer 180 g. Snijd de overige kabeljauw met graat en al in stukjes en spoel af (dit gaat later bij de bouillon).
  3. Fruit de prei en ui in wat olie in een diepe pan op laag vuur. Voeg de laurier, het citroensap en alle afsnijdsels toe en verhit deze kort mee. Blus af met witte wijn en laat inkoken.
  4. Voeg dan 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en schuim af. Voeg de specerijen toe en laat 20 minuten trekken.
  5. Zout de vis en paneer de bovenkant in de kruidenkorst. Leg op bakpapier en bak ongeveer 8 minuten in een oven van 180°C.
  6. Zeef de bouillon door een doek en zet terug op het vuur om op smaak te brengen.
  7. Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout. Schep in diepe borden, giet er een laag bouillon over, voeg lavas en olijfolie toe en schep de vis erop. Serveer direct.

Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl

45 minuten

4 personen

diner