Ingrediënten
- 200 g schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
- 4-8 stukken parmaham
- 3 el olijfolie
- 25 g rucola
- handvol takjes fijne kruiden, bijv. kervel
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 2 tl kappertjes
- 4 el extra vierge olijfolie
- 3 mini-pruimtomaatjes
Schelvis in parmaham met fijn kruidenslaatje
Het nieuwe recept van de week is er een om de vingers bij af te likken. De schelvis in parmaham met fijn kruidenslaatje is een voorgerecht wat in 20-30 minuten klaar is. De ingrediënten die benoemd worden in dit recept zijn bedoeld voor een voorgerecht voor vier personen. Door de makkelijkheid van dit recept kunnen we het iedereen aanraden.
We beginnen met het inwikkelen van de schelvisfilet in de parmaham. Nadat de 4 schelvisfilets zijn ingewikkeld, verhit je de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de filets in 5 minuten krokant en net gaar.
Meng intussen de 25 gram aan rucola met de kruiden, bijvoorbeeld bladpeterselie, dille of kervel, het bosuitje en de kappertjes. De kruidensalade dient aangemaakt te worden met de olijfolie en wat zout en peper. Leg om het af te ronden een flinke hoeveelheid kruidensalade met de tomaatjes op de vier borden, leg de filets erbij en klaar is Kees!
Tip: Dit voorgerecht is heerlijk met parmaham, maar voor een extra romige en volle smaak kun je het ook eens met pancetta klaarmaken, pancetta is Italiaanse spek.
recept afkomstig van www.visrecepten.nl