Ingrediënten
- 12 verse Zeeuwse oesters +
- Oesters met hoisindressing
- 2 el oestersaus
- 2 el rijstazijn
- 4 el olijfolie
- 1 el geraspte gember
- 1 el sinaasappelrasp
- 1 el fijngesneden rode chilipeper
- zout, naar smaak
- Oesters met Zeeuws spek
- 6 plakken Zeeuws spek, gehalveerd
- rasp van 1 limoen
- versgemalen peper, naar smaak
- Oesters met tomatensalsa & basilicum
- 200 g tomaten
- 15 gr basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode peper, zonder zaad
- 1 sjalot
- 1/2 limoen, rasp en sap
- 1 tl honing
- zout, naar smaak
Trio van oesters
Trio van oesters: verrassend genieten voor de feestdagen 🦪✨
Oesters zijn het ultieme luxe hapje voor echte fijnproevers. Puur natuur smaken ze al heerlijk met een beetje peper en citroensap, maar wil je deze kerstdagen iets nieuws uitproberen? Ga dan voor een verrassend trio van oesters: met hoisin dressing, Zeeuws spek, of tomatensalsa en basilicum. Perfect als feestelijk voorgerecht of bij een glaasje bubbels. Kies jouw favoriet of maak ze alle drie – succes gegarandeerd!
Recept 1: Oesters met hoisin dressing
Een oester met een Aziatische twist: hartig, fris en licht pittig.
Bereiding:
- Meng de oestersaus, rijstazijn en olijfolie in een kommetje.
- Voeg geraspte gember, sinaasappelrasp en chilipeper toe. Breng eventueel op smaak met zout.
- Open de oesters voorzichtig en behoud zoveel mogelijk vocht.
- Besprenkel de oesters met de hoisin dressing.
Recept 2: Oesters met Zeeuws spek
Een combinatie van zoutig en hartig met een knapperige bite.
Bereiding:
- Open de oesters en vang het vocht op in een pannetje. Blancheer de oesters 1 minuut in het opgevangen vocht.
- Dep de oesters droog, voeg versgemalen peper en limoenrasp toe.
- Wikkel elke oester in een half plakje spek en zet vast met een prikker.
- Bak de oesterpakketjes in een hete grillpan tot het spek knapperig is.
Recept 3: Oesters met tomatensalsa en basilicum
Een frisse mediterraanse variant met een vleugje zoetheid.
Bereiding:
- Maal de tomaten, knoflook, sjalot en peper grof in een keukenmachine.
- Meng er fijngesneden basilicum, limoensap, -rasp en honing doorheen. Breng evt op smaak met zout.
- Open de oesters voorzichtig, schep op elke oester een lepel tomatensalsa en serveer.
Serveer met een glas bubbels
Of je nu kiest voor een klassieke champagne of een fris wit wijntje, deze trio van oesters is dé manier om indruk te maken. Probeer ze uit en geniet!
Fijne feestdagen! 🦪💫
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
15 minuten
4 personen
Voorgerecht