Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Zeewolf met krokante kruidenkorst

Ingrediënten

  • 600 g zeewolffilets +
  • 15 g verse koriander (of peterselie)
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 2 el paneermeel
  • 4 el mayonaise
  • 3 el Turkse yoghurt
  • peper en zout

Zeewolf met krokante kruidenkorst

25.09.'24

Zeewolffilet met Amandel-Korianderkorst

Er zijn talloze manieren om vis een heerlijk krokant en smaakvol jasje te geven. Dit recept voor zeewolf met krokante kruidenkorst is echt een aanrader. De combinatie van verse vis, koriander en amandelen geeft een mediterraan tintje, perfect voor liefhebbers van lichte en verfijnde smaken. De krokante korst vormt een heerlijke textuur tegen de zachte zeewolf. Dit recept brengt de zonnige smaken van de mediterrane keuken zo bij je thuis!

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
    Zorg ervoor dat de zeewolffilets op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal licht in met olie en leg de vis erin. Breng de vis op smaak met peper en zout.
  3. Kruidenkorst maken
    Hak de koriander fijn (ook te vervangen voor peterselie). Houd de helft apart voor later. Meng de andere helft met de geschaafde amandelen en paneermeel. Voeg naar smaak versgemalen peper toe en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de visfilets, zodat ze bedekt zijn met een dunne laag.
  4. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de vis gedurende 12-15 minuten, totdat hij gaar is en de korst goudbruin en knapperig.
  5. Frisse Koriandersaus
    Terwijl de vis in de oven staat, maak je een eenvoudige, frisse saus. Meng de mayonaise, Turkse yoghurt, gemalen koriander / peterselie en de rest van de fijngehakte verse kruiden tot een glad geheel.
  6. Serveren
    Serveer de zeewolf met krokante kruidenkorst samen met de frisse saus. Heerlijk in combinatie met versgebakken brood of een lekkere salade.

TIP! Een salade van jonge spinazie, rucola, en dun gesneden venkel combineert hier goed bij. Met wat partjes sinaasappel haal je de smaak extra omhoog.

Voor dit recept kan je natuurlijk ook andere witvissoorten gebruiken, zoals kabeljauw, wijting of koolvis. Varieer naar smaak!

Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl

 

45 minuten

4 personen

Diner