Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Pasta vongole

Ingrediënten

Pasta Vongole met mosselen & venusschelpen

04.06.'24

Pasta Vongole

Een klassiek Italiaans gerecht, heeft zijn oorsprong aan de kust van Zuid-Italië, met name in de regio’s Campanië en Lazio. Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht combineert verse venusschelpen (vongole) met knoflook, chili, en olijfolie, vaak geserveerd met spaghetti of linguine. De vissersgemeenschappen van Napels en Rome hebben dit gerecht populair gemaakt, waarbij de verse vangst van de dag direct in de keuken belandde. De delicate smaak van de zee, gecombineerd met de typische Italiaanse ingrediënten, maakt Pasta Vongole tot een geliefd gerecht wereldwijd.

Hoe maak je deze pasta Vongole met venusschelpen?

  1. Was de mosselen en venusschelpen grondig onder stromend water om al het zand te verwijderen. Verwijder kapotte schelpdieren en die open blijven staan. Zet de dichte schelpen apart.
  2. Snijd de knoflook en rode chili fijn. Laat de zaadlijst van de chili zitten voor extra pit. Verhit een flinke scheut olijfolie op laag vuur in een koekenpan met een diepe bodem en voeg de knoflook en chili toe. Roer regelmatig en laat de knoflook en chili licht frituren tot de olie de rode kleur van de chili heeft overgenomen.
  3. Kook ondertussen de verse pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhoog het vuur van de koekenpan en voeg de mosselen en venusschelpen toe. Schep ze voorzichtig om en wacht een paar minuten tot ze openstaan. Bestrooi met peper en zout en voeg een glas witte wijn toe. Leg een deksel op de pan en stoom de schelpdieren in 2-4 minuten gaar tot de schalen openstaan.
  5. Meng de pasta met de schelpdieren en de saus. Breng op smaak met peper en zout en serveer met verse peterselie en een scheutje olijfolie.

Eet smakelijk!

Beginnen bij het basisrecept? Met dit eenvoudige recept geniet u van een bordje heerlijk klassieke mosselen.

Dit basisrecept voor mosselen is perfect voor liefhebbers van zeevruchten. Geniet van de pure smaak van verse mosselen. Met minimale ingrediënten en een eenvoudige bereidingswijze kunt u in een mum van tijd een heerlijk en gezond gerecht op tafel zetten.

30 min

4 personen

diner