Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediënten

Pasta vongole met mosselen & venusschelpen

04.08.'22

Was de mosselen en venusschelpen onder stromend water, zodat het zand uit de schelpen gaat. Verwijder de schelpdieren die kapot zijn of open blijven staan. Leg de dichte schelpen apart.

Snijd de knoflook en de rode chili fijn (laat de zaadlijst van de chili zitten voor een intensere smaak). Verhit in een koekenpan met een diepe bodem een flinke scheut olijfolie op een laag vuur, en voeg de gesneden knoflook samen met de chili toe. Roer door en laat de knoflook en chili licht frituren op een lage temperatuur. Laat het zachtjes sudderen tot de olie de rode kleur van de chili aanneemt.

Kook ondertussen de verse pasta al dente zoals staat aangegeven op de verpakking.

Zet het vuur van de koekenpan hoog en voeg de mosselen en venusschelpen toe aan de pan. Schep ze voorzichtig om en wacht een aantal minuten totdat ze open gaan staan. Bestrooi met peper en zout en schenk wat wijn erover (ongeveer een glas). Leg het deksel op de pan en stoom alles in 2/4 minuten gaar. De schalen moeten open staan. 

Voeg alles samen en meng door elkaar. Breng de pasta op smaak met peper en zout en serveer met verse peterselie en olijfolie.

Eet smakelijk!

Variatietip! U kunt de mosselen en venusschelpen ook apart koken. Bekijk hier het basisrecept om mosselen klaar te maken.

30 min

4 personen

diner