Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediënten

  • 1L visbouillon
  • ½ citroen, in plakjes
  • 4 zalmfilets +
  • 75 g roomboter
  • 400 g venkel met groen
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn

Venkelrisotto met zalmvlokken

07.04.'22

Breng de visbouillon met de plakjes citroen aan de kook. Neem de pan van het vuur. Voeg de zalmfilets toe en leg een deksel op de pan. Gaar de zalmfilets van het vuur 15 minuten in de warme bouillon.

Maak intussen de venkel schoon en snijd in reepjes. Hak het venkelgroen grof en houd apart. Smelt in een wijde pan met dikke bodem de helft van de boter. Schep de sjalot met de venkelreepjes erdoor en smoor 10 minuten zachtjes. Schep de rijst erdoor en bak zachtjes mee tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen.

Voeg vervolgens steeds een flinke soeplepel visbouillon toe. Laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen alvorens een nieuwe schep toe te voegen. Roer intussen haast ononderbroken met een houten lepel. Kook de risotto zo in 15-18 minuten beetgaar.

Schep de zalmfilets met een schuimspaan uit de bouillon en verdeel het visvlees in vlokken. Neem de risotto van het vuur. Roer de rest van de boter erdoor. Schep voorzichtig de zalm erdoor en breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Leg de deksel op de pan en laat de risotto 5 minuten rusten.

Bestrooi de risotto met het bewaarde venkelgroen en schep op 4 borden.

Recept afkomstig van www.visrecepten.nl
Bron: Boek ‘Pasta, risotto & Gnocchi’ van Janneke Philippi

45 min

4 personen

diner