Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediënten

  • 300 gram roodbaars en/of lengfilet in blokjes gesneden +
  • 300 gram gamba's rauw gepeld (26/30)
  • 1 rode ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode chilipeper (naar smaak)
  • 1 el currypasta
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 grote tomaten
  • 2 cm gember, fijngesneden
  • 1 pakje kokosmelk
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl (Gerookte) paprikakruiden
  • Basmatirijst of naanbrood

Viscurry

08.02.'23

Bent u een fan van pittige gerechten? Dan is deze Indiase viscurry misschien wel wat voor u. Boordevol knallende smaken en eindeloos te combineren met verschillende vissoorten (ook erg lekker met tonijn en zalm). 

Bereiding

  1. Verhit een laagje olie in een wokpan en voeg de fijngesneden rode ui en sjalot toe. Zodra ze glazig zijn voegt u ook de gesneden gember en knoflook toe. 
  2. Bak dit geheel op een lage temperatuur totdat de ui zacht en bruin is (dit kost even tijd, maar de curry wordt het rijkst van smaak door de ui langzaam te garen).
  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree en verse tomaten toe samen met het komijnpoeder en de gerookte paprikakruiden.
  4. Zodra dit goed door elkaar is geroerd is het tijd om de vis en de gamba’s mee te bakken. 
  5. Voeg na een paar minuten de kokosmelk toe en verwarm het geheel ongeveer 8-10 minuten op laag vuur.  

Serveer de viscurry met rijst en/of naanbrood en maak het af met wat verse peterselie of koriander. Peper en zout naar smaak toevoegen en …. aanschuiven maar!

Wijntip! De Aquarius Marsanne. Deze overheerlijke blend van twee druivensoorten (Marsanne & Viognier) is vol-fris, droog en aromatisch van smaak. Vol rijp tropisch fruit; meloen, limoen, abrikoos en guave. De afdronk is lang en heerlijk fris! Uitstekend in combinatie bij deze curry.

Proost & eet smakelijk!

45 min

4 personen

diner